Zeci de oameni susțin că au fost înșelați de un bărbat din Mureș, care le-a promis casa visurilor. În realitate, le-a luat doar banii de avans, iar construcțiile n-au mai fost terminate.

Unii păgubiți spun că au achitat chiar prețul integral al imobilelor. Poliția din Mureș confirmă că pe numele așa zisului dezvoltator au fost depuse mai multe plângeri și se fac audieri.

Păgubiţii susţin că bărbatul le-ar fi promis case foarte aproape de Târgu Mureş, în localitatea Sâncraiul de Mureş. Unul dintre terenurile pe care ar fi urmat să fie ridicate construcţiile are o panoramă superbă spre oraş. Primii clienţi au negociat la 70.000 de euro valoarea unei case şi ar fi trebuit să se mute acolo încă de acum 2 ani. Dar, după ce-au dat avansul, nu s-a mai întâmplat nimic. Pe teren există doar scheletul unei construcţii, două fundaţii peste care au crescut buruieni.

Un alt client a dat acelaşi avans de 10.000 de euro, acum 4 ani. În plus – susţine el – dezvoltatorul i-a promis că-i va plăti şi chiria până când casa va fi gata. Nu s-a întâmplat nici asta.

Poliţia a confirmat pentru Ştirile PRO TV că are în lucru o amplă anchetă în acest caz. Împotriva constructorului sunt în lucru 12 plângeri penale. În plus, alţi 30 de păgubiţi s-au adunat într-un grup pe o reţea de socializare, iar poliţiştii au început să-i cheme şi pe ei la audieri.

Culmea este ca bărbatul postează şi acum anunţuri cu vânzări de case, exact în aceeaşi zonă.
Cel mai recent a fost postat acum câteva zile. L-am sunat şi noi şi am negociat cumpărarea unei case. Ne-a mărturisit că are probleme şi este nervos, iar pentru anul acesta nu se mai angajează să vândă nicio casa. Pentru anul viitor însă, ne-a prezentat oferta.

Experţii în construcţii susţin că aceasta este o înşelăciune tipică zilelor noastre şi spun că în România, este riscant să cumperi o locuinţă care nu există.

Citește mai mult pe protv.ro