România este singura țară din UE în care restaurantele sunt închise în interior. Redeschiderea se va face în condiții speciale de siguranță sanitară. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi noaptea Hotărârea numărul 43, prin care se redeschid, începând cu data de 1 septembrie 2020, restaurantele și cafenelele, precum și activitățile culturale aflate în interiorul clădirilor, în anumite condiții.

Cele mai importante prevederi ale Hotărârii adoptate de CNSU sunt:

  • Redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
  • Limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 06.00-24.00;
  • Creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis;
  • Desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.
  • Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.
  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

MS / Foto: caracter informativ