Procentul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor este de 6,3%, a afirmat premierul Ludovic Orban, luni seară, la un post tv. Întrebat cu cât va crește procentul elevilor infectați după ce se deschide școala, premierul a răspuns că „totul depinde de măsura în care oamenii se conformează”.

Orban a declarat că procentul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor este de 6,3%: „Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave, foarte mulți dintre ei nici nu au simptome sau nu le simt, mulți se vindecă fără să știe că sunt infectați”.

Întrebat cu cât va crește procentul școlarilor infectați după deschiderea noului an școlar, Orban a spus că „totul depinde de măsura în care oamenii se conformează. E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. Reguli de igienă personală, păstrarea distanței. Dacă aceste lucruri simple sunt respectate, atunci se reduce infectarea”.

Premierul a adăugat că toți copiii, profesorii și personalul nedidactic trebuie să poarte masca la școală și astfel, în timpul orelor, riscul va fi foarte mic.

„În pauza de recreație trebuie o ușoară atenție”, a adăugat Orban.

MS / Foto: caracter informativ