Printr-o scrisoare inițiată de mai multe cadre medicale dintr-un spital din Tîrgu Mureș se atrage atenția asupra mai multor probleme existente. Pentru o corectă informare, redăm integral textul acesteia în speranța că problemele vor fi remediate înainte de a face publică identitatea celor implicați.

“Scrisoare deschisă

Prin prezenta am dori sa atragem atenția cu privire la o situație creată intr-un spital din orasul Targu-Mures, situație neplăcuta datorata apariției epidemiei/pandemiei Covid 19. Am fost desemnați ca spital de linia 2. In ultima clipa s-au creat așa-zise “circuite”, s-au stabilit turele medicilor (ture de câte 3/4 ore maxim), iar pentru personal mediu, registratori medicali și alte categorii de personal 8 ore sau la nevoie chiar mai mult.

Cu totii am fost “condensați” in 4 încăperi ale spitalului, acces la toalete și subsol, restul clinicii fiind considerată zona rosie. Iata ca am primit și adresa cu o veste deloc îmbucurătoare, adresa care anunța ca peste noapte am devenit spital de linia 1 cu un număr mare de paturi. S-au promis stimulente in valoare de 500 euro, bani pentru “eroii” din linia 1, pentru personalul din clinicile Covid.

Pusi in fata faptului împlinit, ne-am echipat corespunzător și ne-am continuat activitatea, având grija la circuitele stabilite, cu credință ca “Totul va fi bine” si ca nu ne vom îmbolnăvi. Ne-am izolat de familii, care cum am putut, unii chiar am fost cazați la hotel. Au fost luni grele, in care fiecare și-a adus aportul la vindecarea pacienților, lucrând in echipa, cot la cot. Medicii, asistentii, infirmierele sau îngrijitoarei au intrat in saloanele infectate, după care au coborât alături de colegi, existând mereu pericolul contaminării.

S-au cerut listele cu personalul implicat in lupta împotriva Covid, urmând ca banii sa intre pe carduri. Domnii din conducere au considerat ca trebuie sa facă diferențieri între medici, asistenți și restul lumii, așa ca au inceput sa facă discriminare și sa taie anumite persoane de pe lista propusă initial. Atâta vreme cât diferențierea nu s-a făcut pe baza contactului direct cu pacientii, dovada fiind faptul ca medicii rezidenti nu au intrat in contact cu ei și totuși au fost “nominalizați” a primi acești bani, am dori și noi sa primim o explicație de ce au fost tăiate de pe liste anumite persoane. Domnilor, atâta vreme cât clinica a fost desemnată a se ocupa numai de cazurile pozitive, nu era oare normal ca toti angajații sa primească același regim?” este textul scrisoarei.

MS / Foto: caracter info