Procurorii isi fac datoria prevazuta de lege si nu cea indicata de persoanele publice, a afirmat, joi, seful DNA, Crin Bologa, referindu-se la declaratiile facute de secretarul de stat in MAI Raed Arafat si de managerul Institutului de Boli Infectioase „Prof. Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel, privind achizitiile in timpul starii de urgenta.

In cadrul unei conferinte de presa desfasurate online, procurorul-sef al DNA a fost intrebat daca a auzit declaratiile date de Raed Arafat si Adrian Streinu-Cercel cu privire la ce ar trebui sa faca procurorii in privinta achizitiilor din sistemul medical.

„Le-am si citit, le-am si auzit si reafirm hotararea procurorilor de a-si face datoria prevazuta de lege si nu datoria indicata de persoanele publice. Noua ni se par mult mai grave infractiunile savarsite in contextul pandemiei, decat in context normal. Infractiunile de coruptie sunt grave indiferent cand s-au savarsit, dar acum sunt cu atat mai grave cu cat pun in pericol viata si sanatatea cetatenilor. Va pot confirma ca am auzit aceste declaratii, dar noi ne ghidam dupa prevederile legale si ne vom face datoria indiferent despre cine este vorba”, a spus Bologa.

Seful DNA a subliniat ca procurorii nu urmaresc in anchetele lor oamenii care gresesc, ci pe cei care savarsesc fapte de coruptie si se imbogatesc profitand de pandemie.

Sursa: money.ro / Foto: colaj caracter info