Noul manager al Spitalului Clinic Județean Mureș, Dr. Porav-Hodade Daniel, a emis un comunicat în care prezintă situația la zi, teoretic, din cadrul SCJ Mureș. Apreciem disponibilitatea la transparență a noului manager, prin transmiterea de informații publice care, chiar dacă nu conține date concrete, acoperă o parte din sutele de întrebări puse de mureșeni în această perioadă incertă, în care lipsa informației nu face altceva decât să alimenteze scenarii, de cele mai multe ori neadevărate. Sperăm să continue în această manieră, constant, măcar o dată pe zi, adăugând acestor informații și date concrete, atât în ce privește numărul de teste realizate, dar și a stocurilor de materiale disponibile. Redăm integral comunicatul acestuia, emis în limba română și maghiară.

“Pentru informarea cât mai corectă a mass mediei și opiniei publice, compartimentul relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș vă transmite următoarele informații:

Începând cu data de 06.04.2020, aparatul Real Time PCR achiziționat de către Asociația pentru Spitalul Clinic Județean Mureș este funcțional. Acest aparat a fost pus în funcțiune la CCAMF din cadrul Universității de Medicină, Farmacie Stiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș. În acest mod, capacitatea de testare pentru SARS COVID-19 din acest județ s-a dublat. În acest moment, cele două aparate asigură necesarul pentru testarea probelor recoltate de la pacienți cu suspiciune sau confirmați SARS COVID – 19. Pe această cale Spitalul Clinic Județean Mureș mulțumește Universității de Medicină, Farmacie Stiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș pentru implicarea și ajutorul deosebit acordat.

În acest moment în toate clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș s-au format stocuri de materiale de protecție necesare cadrelor medicale. Acestea sunt actualizate și reaprovizionate zilnic, în funcție de nevoile fiecărei secții și compartiment. S-au instalat corturi de triaj pentru personal medical și pacienți la intrarea în clădirile în care cadrele medicale își desfășoară activitatea.

Le mulțumim pe această cale tuturor colegilor de la Spitalul Clinic Județean Mureș, care sunt implicați în această luptă cu SARS COVID-19. Cu ocazia Zilei Mondială a Sănătății dorim să adresăm tuturor cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Județean Mureș gândurile noastre bune și prețuirea pentru tot ceea ce fac. Vrem să vă asigurăm că pentru noi siguranța dumneavoastră este o prioritate. RESPECT – MUREȘ – MEDICAL, a transmis noul manager SCJ Mureș, Dr. Porav-Hodade Daniel.


“A média és a közvélemény pontos informálása érdekében a Maros Megyei Klinikai Kórház közönségkapcsolatok osztálya a következő információkat teszi közzé:
A Maros Megyei Kórházért Egyesület által vásárolt Real Time PCR szerkezet április 6.-ától kezdődően működésbe lépett.
Ez a gép a „Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai George Emil Palade Egyetemen” belül lett felszerelve, aminek köszönhetően kétszer nagyobb a kapacitás a koronavírusos betegek tesztelésére Maros megyébe.
Jelenleg, a meglévő két szerkezet biztosítja a koronavírus – gyanús betegek tesztelését.
Ez úton is szeretné a Maros Megyei Klinikai Kórház megköszönni a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai George Emil Palade Egyetemnek a rengeteg segítséget.
Jelenleg a Maros Megyei Klinikai Kórház minden szekciója fel van szerelve az ott dolgozók védelmére szolgáló védőfelszereléssel, amelyeket a kórház folyamatosan biztosít.
A kórház bejáratánál fel lettek szerelve szűrősátrak, amik szintén a dolgozók és a betegek védelmére szolgálnak.
Szeretnénk megköszönni ezúton is a Maros Megyei Klinikai Kórház Minden alkalmazottjának, akik szerves és aktív részei a koronavírus elleni harcnak.
Az Egészség Világnapja alkalmából szeretnénk megköszönni a Maros Megyai Klinikai Kórház minden alkalmazottjának a kitartó munkáját!
Az önök egészsége nekünk az első! TISZTELET – MAROS – EGÉSZSÉG”, Dr. Porav-Hodade Daniel.