Începând cu data de 23 martie, ora 22:00, echipaje mixte de polițiști mureșeni, jandarmi, precum și polițiști locali au efectuat acţiuni pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce au avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020.

În cadrul activității au fost controlate peste 450 de autovehicule și legitimate peste 1000 de persoane. Totodată, în urma activităţilor desfăşurate, forţele de ordine și siguranță publică au aplicat peste 65 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea dispozițiilor art. 5, alin.1, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.

Polițiștii mureșeni continuă să acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Sursa: prefectura Mures