Procurorii din România au deschis, până în prezent, 58 de dosare penale în care sunt efectuate cercetări faţă de 87 de persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu impusă de autorităţi pentru a stopa răspândirea coronavirusului, inclusiv în județul Mureș.

Astfel, poliţia din oraşul Iernut, judeţul Mureş, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că o persoană întoarsă dintr-o zonă de risc nu a procedat la măsura autoizolării, intrând în contact cu mai multe persoane, în diverse împrejurări. În acest caz, ancheta este efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş.

De asemenea, un dosar penal a fost înregistrat şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Agenţii de la Secţia 4 Poliţie Rurală Ungheni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 8 martie, în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de către DSP Mureş, privind o femeie din comuna Cristeşti, judeţul Mureş, diagnosticată la acea dată cu infecţie COVID-19, fiind contactat telefonic de către organele de poliţie, numitul B. I. din aceeaşi localitate a comunicat informaţii false cu privire la locurile în care a transportat-o cu autoturismul pe femeie, cât şi cu privire la persoanele cu care cei doi au intrat în contact.

MS / Foto: caracter info