La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţilor desfăşurate şi a rezultatelor obţinute la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în cursul anului 2019. Astfel, în anul 2019, datorită continuităţii obiectivelor şi priorităţilor, efortului depus de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, precum şi asigurării resurselor necesare desfăşurării activităţilor curente, s-a reuşit să se asigure siguranţa cetăţeanului la un nivel superior, transmite IPJ Mureș.

Criminalitatea stradală

La nivelul judeţului Mureş criminalitatea stradală este caracterizată, în general, de infracţiuni fără un pericol social deosebit, însă prin locul în care sunt săvârşite, creează o stare de disconfort şi nesiguranţă în rândul cetăţenilor.

Cele mai frecvente infracţiuni stradale sesizate sunt reprezentate de furturile din auto, care procentual reprezintă 43,14% din total infracţiuni stradale sesizate și care înregistrază o scădere cu 27,10% faţă de perioada similară a anului anterior, urmate fiind de furturile din buzunare, poşete, genţi cu o pondere de 21,76% din total infracțiuni stradale sesizate.

Astfel, infracţionalitatea stradală sesizată în anul 2019 relevă o scădere cu 14.66% faţă de anul 2018.

Criminalitatea în mediul rural

În ceea ce priveşte infracţiunile sesizate în mediul rural, în anul 2019, acestea au înregistrat o scădere de 0,55%, faţă de anul 2018. Infracţiunile economico-financiare înregistrează o scădere de 20,00% faţă de anul precedent, iar cele de natură judiciară înregistrează o scădere de 1,71%. De asemenea, infracţionalitatea stradală în mediul rural se menţine la un nivel scăzut: în anul 2019 au fost sesizate 67 de astfel de infracţiuni.

MS / Foto: colaj arhivă