Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, referitor la proiectul privind eliminarea pensiilor speciale, că singura excepție, în acest caz, vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu și pensiile magistraților, informează Mediafax.

„Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singura excepția a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Avem și noi un proiect de lege, are și USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susțină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor de serviciu pentru militari”, a declarat premierul Orban, citat de digi24.ro.

„Mi se pare un act de dreptate și un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desființarea pensiilor speciale”, a mai spus Ludovic Orban.

Vă reamintim că zilele trecute, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul are în vedere eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi ale cadrelor militare.

Proiectul prevede anularea pensiilor speciale pentru parlamentari, judecători şi procurori, poliţişti, funcţionari publici, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil.

Sursa: digi24.ro /  Foto: colaj