Despre poliția locala din Tîrgu Mureș am scris nenumarate materiale care evidențiau, din păcate, o serie de lucruri negative, multe extrem de nocive, prea puține pozitive, și cele din urmă vizând rezultate din punct de vedere sportiv obținute de o mică parte dintre ei, nicidecum de cei din forul de conducere, după cum se vede in imagini forma lor fizică fiind departe de cea a unui atlet, ba chiar le-am sugera să consulte un medic, obezitatea este o boală deloc de neglijat.

Și cum o vorbă românească spune „peştele de la cap se împute”, începem cu șefu’ ăl’ mare, numitul Raul Dacian Matis, în vârstă de circa 50 de ani, care a lucrat în trecut în cadrul Serviciului Roman de Informații (SRI), apoi a fost angajat la Radio Tirgu Mureș, in ultimii ani ocupând diverse funcții chiar la instituția în care a fost acum instalat șef.

Important de precizat motivul pentru care am decis publicarea acestor sume câștigate de poliția locală Tîrgu Mureș, deoarece, în urmă cu câteva zile se plângeau pe la ședințele CL Tîrgu Mureș că nu au bani nici pentru carburanți. Păi și atunci unde dispăreau milioanele puse în bugetul direcției, ne întrebam retoric. Uite aici…

Cât câștigă șeful PLM (poliția locală Mureș)…

Spuneam de pește, cap și împuțeală, deoarece, deși șefii ar trebui să reprezinte un exemplu pentru subordonați, ăsta care e acum pus în funcție “a uitat” să-și publice declarația de avere sau pur și simplu îi e frică de oprobiul public la momentul în care s-ar afla sumele imense încasate, în antiteză cu munca depusă. Dar, putem să vă spunem venitul lui anual, de pe vremea când era doar adjunct, în valoare totală de 73.111 lei (peste 15.000 de euro). Vă asigurăm că, la nivelul anului curent, suma încasată este mult mai mare. O vom reda cu exactitate la momentul în care va avea niscaiva bun simț și își va publica declarația de avere, deși, slabe șanse, dacă nici legea care-l obligă să o facă nu l-a prea interesat. Om al LEGII, nu?!

Cât câștigă o familie angajată la PLM (poliția locală Mureș)…

Sper să nu vă mirați prea tare, dar vă anunțăm că și la direcția asta sunt angajați soți, probabil și bunici, veri, tătici sau ce-or mai fi ei, la fel cum se întâmplă în primăria Tîrgu Mureș de care aparțin. Să luăm ca exemplu, la întâmplare, familia Blaga Petru și Emilia, unul șef birou, celălalt inspector, ambii angajați ai poliției locale Tîrgu Mureș. Acum, vă anunțăm ce venit cumulat au cei doi, dar vă rugăm să vă așezați pe scaun și să nu aruncați telefonul din mână, nu de alta dar poate dvs nu aveți asemenea venituri pentru a-l înlocui 😉 Așadar, familia în cauză a plecat acasă, la finele lui 2018, cu suma totală de 153.785 lei (peste 32.000 de euro), compusă din salarii, norme de hrană și vouchere de vacanță. Trai pe vătrai, nenică!

Cât câștigă un simplu angajat la PLM (poliția locală Mureș)…

Încheiem cu cei mai mici dintre ei, dar cei mai mulți, anume angajatul în funcția de polițist local Tîrgu Mureș, care câștiga, raportat la anul 2018, “doar” 48.518 lei (peste 10.000 de euro) compus din salarii, normă de hrană și vouchere de vacanță.

La final, avem o veste bună și una proastă. Da, știm, începem cu cea proastă care este reprezentată de faptul că veniturile celor amintiți mai sus sunt mult mai mari raportat la anul curent, 2019. Vestea bună este că puteți spera să prindeți un post la ei, niciodată nu sunt suficienți, doar nu-i vedem aproape deloc pe străzi.

PS. Toate sumele sunt preluate din declarațiile de avere, scrise cu pixul, de mânuța lor.

Șeful…

Familia…

Un simplu comunitar…

MS / Foto: colaj arhiva