Dupa ce acum o saptamana si-a batut joc de alti 50 de mureseni (vezi aici) …

Aproximativ 100 de instructori auto şi elevi ai unor şcoli de şoferi din Târnăveni au participat, joi dimineaţa, la un protest prin care şi-au arătat nemulţumirea faţă de eliminarea municipiului dintre localităţile în care se susţine proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Protestatarii, atât instructori auto, cât şi cursanţi ai şcolilor de şoferi din Târnăveni, s-au adunat în faţa Primăriei şi au cerut să se revină asupra deciziei prin care proba practică pentru obţinerea permisului de conducere nu mai poate fi susţinută în municipiu. Instructorii auto au venit cu maşinile pe care se desfăşoară cursurile de şoferi şi s-au deplasat prin zona centrală a oraşului, claxonând în semn de protest.

Protestul instructorilor auto şi cursanţilor şcolilor de şoferi vine după ce Prefectura Mureş a decis să excludă municipiul Târnăveni din lista localităţile în care se susţine proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, susţine că Târnăveniul nu îndeplineşte condiţiile pentru susţinerea probei practice, precizând în schimb că a cerut Ministerului Afacerilor Interne ca în judeţ să existe trei oraşe în care să se susţină această probă: Târgu Mureş, Sighişoara şi Reghin.

Până în prezent, proba practică pentru obţinerea permisului de conducere se putea susţine şi în Târnăveni, alături de alte localităţi din judeţul Mureş.

Sursa:news.ro / Foto: colaj / tarnaveni.ro