Poliţiştii mureşeni de combaterea delictelor silvice au confiscat 38 de pomi de Crăciun de la un bărbat, care îi comercializa fără a respecta normele silvice în vigoare. 

La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii de ordine publică ai Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu  reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Brașov, s-au deplasat la un imobil din Tîrgu Mureş, deoarece aveau informaţia că în locaţia respectivă se comercializează pomi de Crăciun fără a fi respectate normele silvice aflate în vigoare.

La faţa locului poliţiştii au identificat un bărbat de 46 de ani, care a prezentat un aviz de însoțire pentru un număr de 50 de pomi de Crăciun, însă locația nu era autorizată pentru a se putea comercializa pomi de Crăciun.

Astfel, în baza Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancționat.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 38 de pomi de Crăciun, specia molid, care au  predați în custodia Ocolului Silvic Tîrgu-Mureș, precum şi contravaloarea altor 12 de pomi, care au fost vânduți până la momentul controlului, valoarea totală a confiscărilor fiind de 2.500 de lei.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva