În perioada 18-20 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost partenerul Fundaţiei Comunitare Mureş în derularea evenimentului „Mic Dejun pentru biciclişti!”. Demersul si-a propus să promoveze mişcarea şi folosirea bicicletei ca şi mijloc de transport alternativ.

Pentru că siguranţa cetăţenilor este o preocupare generală şi constantă a poliţiei, în cadrul acestui eveniment poliţiştii de prevenire şi cei rutieri au abordat siguranţa rutieră, mai exact pe cea a bicicliştilor.

In 18.09.2017, poliţiştii alături de parteneri, au fost prezenţi la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu B-dul 1 Decembrie1918, unde au interacţionat cu peste 50 biciclişti, discutând despre prevederile legislative adresate lor şi totodată, despre importanţa conduitei preventive în traficul rutier.

Pentru ca  deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele recomandări:

  • Asiguraţi-vă întotdeauna, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!
  • Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante), în acest mod veţi reduce riscul de a trece neobservaţi de şoferi!
  • Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

Poliţiştii mureşeni încurajează mişcarea, sportul, dar mai presus de toate, încurajează comportamentele sănătoase, care nu pot fi decât cele legale! Astfel că, indiferent de mediile la care facem referire, fie că vorbim de stradă, şcoală, sau familie, vă recomandăm să acţionaţi legal, responsabil, preventiv!

IPJ Mures / Foto: Muresenilor Siguranta