Peste 10.000 de țigarete și 10 litri de alcool dublu rafinat, în valoare de 5.500 de lei, au fost ridicate de polițiștii Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice Mureș și Timiș, în urma unor percheziții desfășurate la persoane bănuite de contrabandă.

La data de 20 septembrie a.c., polițiști specializați în combaterea investigării criminalității economice din județele Mureș și Timiș au desfășurat 8 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de colectare, deținere și comerț ilegal cu alcool și țigări.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2016-2017, mai multe persoane din județele Mureș și Timiș ar fi constituit o rețea specializată în traficul cu țigarete și alcool, fără banderole de marcaj fiscal, provenite din Serbia.

Până în prezent, ofițerii de poliție judiciară au descoperit și ridicat 17.160 de țigarete și 10 litri de alcool dublu rafinat, produse care se aflau în afara antrepozitului fiscal autohton.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 20.000 de euro.

În urma perchezițiilor, o persoană a fost reținută pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă continuată și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste 1 kg tutun de fumat, 10.000 fire țigarete.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Sîngeorgiu de Pădure și lucrători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș.

Sursa: IGPR / Foto:arhiva