Tribunalul Mureş a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a două persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, la propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-DIICOT-Serviciul Teritorial Târgu Mureş. 

Încheierea poate fi atacată cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Perchezitii in Mures la o grupare specializată in trafic de droguri! VIDEO

În urmă cu o zi, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Târgu Mureş au efectuat 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mureş în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane a infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, suspecţii au achiziţionat seminţe de canabis pe care le-au cultivat pe raza localităţii Sfântu Gheorghe, oraşul Iernut din care au rezultat 80 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare.

La percheziţiile derulate a fost găsită o cultură outdoor constituită din 80 de plante de canabis, cu dimensiuni cuprinse între 50 şi 200 de centimetri, o cultură indoor, constituită din 11 plante, cu instalaţie specifică de creştere, precum şi 540 de grame de muguri de canabis uscaţi’, precizează comunicatul.

În comunicatul DIICOT se mai arată că suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi ‘Regele Ferdinand I’ Târgu Mureş şi câini specializaţi antidrog de la Centrul Chinologic din Sibiu.

 

Sursa:agerpres.ro