Update: 9 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din localitățile Tirgu Mureș și Iernut, sunt audiate în acest moment la sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Târgu Mureș.


Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tirgu Mureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tirgu Mureș efectuează un număr de 13 percheziții domiciliare pe raza județului Mureș în cadrul unei acțiuni vizând săvârșirea de către mai multe persoane a infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, suspecții au achiziționat semințe de canabis pe care le-au cultivat pe raza localității Sf. Gheorghe, din care au rezultat 80 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare.

La perchezițiile derulate a fost găsită o cultură outdoor constituită din 80 de plante de canabis, cu dimensiuni cuprinse între 50 și 200 de cm, o cultură indoor, constituită din 11 plante, cu instalație specifică de creștere, precum și 540 de grame de muguri de canabis uscați.

 

La sediul DIICOT — Serviciul Teritorial Tg. Mureș vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi ‘Regele Ferdinand I’ Tg. Mureș și câini specializați antidrog de la Centrul Chinologic Sibiu.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: DIICOT / Foto:colaj captura