La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017, au fost efectuate 43 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă. Peste 25% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 29 de evenimente, din care unul mortal. Au fost avizate 11 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 22 angajatori, constatându-se 30 neconformități în domeniul SSM. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează : 24 avertismente și 6 amenzi în cuantum de 49.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancționați cu amenzi sunt: fabricarea pâinii, prăjiturilor și produselor proaspete de patiserie, fabricarea de mobilă, lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, activități de protecție și pază, comerț cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au participat la 3 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanții DSP Mureș.

Evenimentul nefericit a avut loc in 28 august – Tragedie intr-o fabrica din Mures! Un utilaj a cazut peste el si l-a strivit!

jrs. Mureșan Andrei, Inspector șef ITM Mures / Foto: colaj