Ieri, în jurul orei 17.14, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Unirea’ al județului Alba a fost anunțat, printr-un apel pe numărul unic 112, despre faptul că, un bărbat în vârstă de 49 ani a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, loc. Rimetea.

La sosirea echipajelor SMURD și Salvamont, persoana era conștientă, acuza dureri de spate și torace. Aceasta a fost evaluată medical de către paramedici, punându-i-se diagnosticul de suspiciune de traumatism toracic posterior și de coloană vertebrală.

Din cauza zonei greu accesibile, pentru transportarea persoanei accidentate în condiții de siguranță, dar și pentru eficientizarea misiunii de salvare, a fost anunțat elicopterul de la Târgu Mureș. În urma discuțiilor dintre dispeceratul integrat ISU-SAJ Alba și cel de la Târgu Mureș, despre diagnosticul de suspiciune de traumatism toracic posterior și de coloană vertebrală, iar zona fiind foarte accidentată și periculoasă pentru transportul terestru, s-a hotărât, de către medicul de pe elicopter, transportarea acestuia la spitalul din Târgu Mureș cu elicopterul.

Foto: colaj arhiva