Că tot scrie în programul de guvernare PSD-ALDE că va fi redus constant numărul taxelor, tarifelor și comisioanelor, iar populația nu va plăti mai mult de zece taxe…

Dacă cetățenii de rând par să fi scăpat, cel puțin momentan, de introducerea de noi taxe, precum taxa de solidaritate sau taxa pe produse nocive, pentru firme se anunță un adevărat calvar.

Cel puțin asta spun consultanții fiscali și antreprenorii care au analizat intențiile Guvernului PSD-ALDE în materie de plată a TVA. Ne referim, evident, la noul sistem de plată defalcată a TVA, pe care Cabinetul Tudose l-ar vrea aplicat de la 1 septembrie (opțional, timp de o lună, obligatoriu după), deși proiectul de act normativ de abia a fost făcut public.

Dacă ordonanța va fi adoptată, 300.000 de firme vor trebui să-și deschidă noi conturi la bănci și la trezorerie, vor trebui să-și modifice sistemele informatice pentru a putea ține evidența TVA în timp real, vor trebui să aibă angajați spirt care să nu greșească niciodată (în caz contrar, orice plată făcută greșit va fi sancționată prin luarea de către stat a jumătate din sumă!).

Iar la toată această nebunie să nu uităm că se adaugă și cea a schimbării caselor de marcat (potrivit unui alt proiect al MFP, toți agenții economici – indiferent de mărime – vor trebui să fie dotați, de la 1 mai 2018, cu aparate de marcat cu jurnal electronic, nu pe rolă de hârtie).

Nu este suficient? Aflați că, de la 1 martie 2018, apare o nouă taxă pentru firme și pentru românii deținători de domenii de internet .ro: taxa de înregistrare va fi de 30 de euro, iar cea de mentenanță, de 6 euro/an.

Sursa:digi24.ro / Foto:colaj