Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, cere iertare tuturor credincioşilor “cu multă durere în suflet” pentru “tulburarea” produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind abateri de la morala creştină. În acest context, PF Daniel spune că se roagă la Maica Domnului să-i lumineze şi să-i ajute pe toţi “slujitorii Bisericii lui Hristos şi pe toţi credincioşii”.

“Ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, cu multă durere în suflet, cerem iertare tuturor credincioşilor pentru tulburarea produsă de acuzaţiile aduse public unor clerici privind anumite abateri de la morala creştină. Întrucât peste câteva zile începe perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august), când fiecare creştin ortodox se roagă mai mult şi se gândeşte mai mult la propriile sale păcate sau greşeli, cerând, prin spovedanie, iertare de la duhovnic pentru a se împărtăşi mai des cu Sfânta Euharistie, este mare nevoie să ne rugăm lui Dumnezeu şi pentru înnoirea vieţii duhovniceşti a clerului Bisericii noastre de toate rangurile (diaconi, preoţi, ierarhi), precum şi a vieţii monahilor şi credincioşilor mireni”, afirmă Patriarhul Daniel într-un comunicat intitulat “Îndemn la rugăciune, disciplină şi unitate bisericească”.

Intre timp, invitat de niste “adevarati” PNListi…

Cristian Pomohaci a cântat, duminică, pe scena Festivalului “Sus pe muntele din Jina”, cel mai vechi festival ciobănesc din ţară, acesta fiind primul concert susţinut de fostul preot, după ce a fost exclus din biserică.

Fostul preot, Cristian Pomohaci, a fost aşteptat la Jina, în judeţul Sibiu, de sute de admiratori, care, imediat ce a urcat pe scenă i-au oferit buchete cu flori fostului slujitor al Bisericii. Pomohaci le-a mulţumit, iar apoi le-a cerut voie celor prezenţi să îi dedice prima melodie “slujitorului Sfântului Altar, de aici, de la Jina”.

Sursa:mediafax.ro / news.ro  / Foto: colaj imagini