UPDATE 26 iunie – 15.00“Așa cum sunt regulamentele bisericești, părintele a fost astăzi chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă după cum prevăd regulamentele noastre bisericești, părintele a fost oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care este dator să aducă argumente în dezvinovățirea celor prezentate acolo”, a spus părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

Se pare că preotul Cristian Pomohaci avea numeroase invitații ca artist popular, în acest weekend și săptămana viitoare, pe care le-ar fi anulat în totalitate.

———————————-

UPDATE 26 iunie – 14.30Procurorii intervin in cazul preotului acuzat de corupere sexuala de minori!

———————————-

UPDATE 26 iunie – 14.00 – Peste 300 de enoriaşi l-au aplaudat pe preotul Cristian Pomohaci, care este audiat la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia!

—————-

Pr. Cristian Pomohaci este parohul Sfintei Bisericii Sf. Nicolae din Moşuni, judetul Mures, incepand cu toamna anului 1999.

“Celebrul preot ortodox” Cristian Pomohaci a presat un MINOR sa accepte sa aiba cu el relatii HOMOSEXUALE: “Facem sex, te plătesc pentru sex! Arata-mi <ciocanul>! Ii spalat <ciocanul>?”

Victima abuzului: Eu stau cu dumneavoastră, încerc să am relație cu dumneavoastră, să fie bine, dar am și eu nevoie de ajutor, de un sprijin, de ceva, de…

Pomohaci: Încă o dată! Nu o să fii niciodată fără să fii remunerat pentru ceva. Depinde de ceea ce știi să faci! Încă o dată, dacă între noi o să fie, Flaviu, numai drag, de exemplu, facem sex, te plătesc pentru sex! Dacă între noi o să fie o relație de prietenie, atunci eu știu ce am de făcut, deci nu o să trebuiască să îmi ceri tu sau să trebuiască să mă cauți tu, că știu eu ce am de făcut pentru tine! 

Reactia lui IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia, pentru Ziar de Cluj:

“Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Pana sa citesc articolul dumneavoastra care m-a intristat foarte mult, va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta.

Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, este un mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Altar sau sa invoce Duhul Sfant.
Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului, a declarat pentru Ziar de Cluj IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia.
Sursa:ziardecluj.ro / Citeste mai mult.