Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: FLOREA DORIN si CIOBAN MARIA. 

Inculpatul Florea Dorin, în calitatea menționată mai sus, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență (deși situația nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Tîrgu Mureș.
Ca urmare a acestui demers, la data de la data de 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotărârea respectivă, prin votul a 19 consilieri locali, la determinarea edilului și fără ca aceștia să cunoască caracterul nelegal al acelei propuneri.
Ulterior, asociația sportivă beneficiară a terenului – care nu se încadra în niciuna din categoriile de persoane juridice fără scop lucrativ precizate în legea administrației publice și nici nu deținea statutul de utilitate publică pentru a putea beneficia de folosința gratuită a unui astfel de bun – a închiriat terenul respectiv unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei.
Pentru folosirea acelui teren, asociația sportivă ar fi trebuit să plătească o redevență anuală calculată conform prevederilor legale, în funcție de categoria bunului concesionat/închiriat, astfel că prin faptele susmenționate bugetul municipiului Tîrgu Mureș a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 leiPână la această dată Primăria municipiului Tîrgu Mureș nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. – Comunicat DNA Mures

La ultima ședința a CL s-a decis verbal că se va face o ședință extraordinară în data de 8 iunie, dată la care au fost amânate mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea și proiectul prin care Municipiul se constituia parte civilă într-unul dintre cele două procese ale primarului Dorin Florea. Asta înseamnă că dacă Florea ar pierde, paguba rezultată în urma faptelor sale ar fi recuperată la bugetul orașului (dacă Municipiul nu se constituie parte civilă, orașul nu mai recuperează nimic).

Cum primarul nu a convocat ședința și nici consilierii care propuseseră acest lucru în plen, am decis să o convocăm noi, consilierii POL. Dar noi suntem doar trei și e nevoie de opt semnături pentru asta (1/3 dintre consilieri). Interesant că au semnat încă patru de la UDMR, ceilalți șase nefiind de găsit timp de trei zile. Așa că la termenul de judecată al primarului din data de 21 iunie, orașul nu va fi constituit ca parte civilă, în ciuda somației primite în acest sens de CL. Așa că e posibil ca cei 14 consilieri care nu au semnat convocarea ședinței să aibă unele probleme. Și nu de conștiință. Vor trebui sa explice cam așa: “Subsemnatul,…” 😉 – spune consilierul local CL Tirgu Mures, Radu Balas, pe pagina personala.

MS / Foto cop: colaj imagini