Explozie la o fabrica din Mures!, urmată de un incendiu s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe platforma industrială de prelucrare a lemnului din Reghin, aparţinând Companiei Kastamonu.

Informaţia a fost preluată rapid de mass-media, însă întrebarea pe care nu a pus-o nimeni a fost:  Ce s-ar fi întâmplat dacă acest eveniment neplăcut era de amploare? Cine oferă siguranţă locuitorilor din zonă? Cât de sigură este această fabrică având în vedere faptul că locuinţele aflate la mică distanţă de aceasta au simţit puternic explozia?

Ghinionul face să locuim aproape de Kastamonu, chiar în cartierul de lângă, pe strada Câmpului.

Doar cei care au simţit îşi pot imagina frica prin care am trecut. Am auzit trei bubuituri…Prima am ignorat-o, însă ultimele două au fost de mare intensitate. Casa s-a cutremurat…am simţit cum mişcă totul în jurul meu. Adi a ieşit afară, strigând „staţi în casă!!” Vedeam pe geam fumul gros ce se ridica spre cer. În câteva clipe, Adi s-a întors în casă şi mi-a spus „urcaţi repede în maşină!”. Nu ştiam ce se întâmplase, dar pentru siguranţa copilului şi a noastră, pe moment am simţit că este cea mai bună soluţie! M-am panicat, iar eu nu mă panichez prea repede! Am urcat în oraş şi am făcut vizite prietenilor…aşteptând! Am dat telefoane, ne-am informat de situaţie, iar când am aflat că totul este sub control, ne-am întors sub acelaşi acoperiş de unde am plecat!

Citeste mai mult. / Foto: Dorin Lucian Banu