Save Transylvania Airport – Deși am propus conducerii Aeroportului Transilvania Tirgu Mureș încă din decembrie 2016 să aducă operatori care utilizează aeronave mai mici, prin care s-ar fi putut asigura traficul către destinațiile mai importante de la Tirgu Mureș, pentru care pista este corespunzătoare, specialiștii ”aerieni” din Consiliul Județean Mures și de la Aeroportul Transilvania au stat și au așteptat degeaba să se demareze lucrările de reconstrucție a pistei. Ba mai mult, au greșit în mod grosolan de mai multe ori.
1.) La procedurile de creditare: au așteptat creditul din noiembrie 2016 până în martie 2017, când și-au dat seama că guvernul nu permite această operațiune. Până atunci nu s-a depus caietul de sarcini pe motiv că ”nu sunt alocați banii”. Astfel, au așteptat degeaba până în martie 2017 cu votarea alocării resurselor proprii.
2.) Au greșit și la întocmirea caietului de sarcini: primul document a fost predat în martie 2017 dar a fost refuzat. A fost nevoie de reîntocmirea, completarea și repredarea lui în mai 2017. Astfel s-a creat o întârziere totală de cel puțin 3 – 4 luni.
“Aerienii” mureșeni au contribuit substanțial la crearea problemelor ce se vor genera după decembrie 2017, când va expira autorizația aeroportului. Lucrările nu pot fi începute mai repede de septembrie – octombrie 2017, din cauza incompetenței autorităților județene și al conducerii aeroportului. Mai rău nici nu se putea. Pe lângă aceste întârzieri, CJ Mureș refuză și demararea proiectului de dezvoltare și prelungire a pistei, prin care aeroportul ar putea să devină competitiv pe termen mediu și lung.
Persoanele puse în funcții doar și numai pe criterii politice din păcate ne-au convins că nu sunt în stare de repornirea și dezvoltarea aeroportului :(. Prezentăm câteva idei, prin care să-și petreacă timpul de la servici (sperăm că nu vor sta în concedii luxoase și cu aeroportul închis din banii noștri), dacă tot iau salarii fără să creeze vreun câștig material sau beneficii…

• Pentru ferma agricolă sau de animale terenul este ideal, sunt disponibile și clădirile anexe pentru asemenea activități.

• Parcul solar se justifică, având în vedere existența unui parc fotovoltaic în apropiere. Parcul acvatic poate fi realizat prin colectarea apei din râul Mureș. Weekend-ul este neîncăpător.

• Festivalurile și concertele pot fi organizate datorită parcărilor relativ mari și al infrastructurii favorabile de care dispune aeroportul.

Așadar, dragi ”conducători” spor la “muncă”! Din banii câștigați așteptăm sprijin pentru deplasările noastre la aeroporturile din Cluj, Sibiu, București.

Sursa: Save Transylvania Airport / Foto cop: colaj imagini