În cadrul campaniei EuroMelanoma, iniţiată de Societatea Română de Dermatologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş vor acorda, pe parcursul acestei luni, consultaţii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de piele.

Potrivit unui comunicat de presă al UMF Târgu Mureş, consultaţiile de specialitate de depistare precoce a cancerului de piele şi de monitorizare a leziunilor tumorale benigne cutanate se derulează fără programare la Clinica de Dermatologie din Târgu Mureş, de luni până vineri, între orele 10,00 şi 12.00, şi la Cabinetul de Dermatologie din cadrul Ambulatorului Spitalului Clinic Judeţean Mureş (Policlinica II), de luni până vineri, între orele 12.00 – 13.00 şi 14.00 – 15.00.

“În cadrul consultaţiilor, se va efectua examenul clinic şi dermatoscopic al leziunilor tumorale benigne (aluniţe) şi a celor suspecte de transformare malignă (cancer). Campania EuroMelanoma a debutat la începutul lunii mai şi s-a bucurat de succes în rândul populaţiei judeţului Mureş, fiind consultate peste 200 de persoane”, a precizat UMF Târgu Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto:eva.ro