Tirul cu arcul are o veche tradiție în țara noastră. Arcul a fost armă în timp de război, armă de vânătoare și instrument de întrecere sportivă în jocurile din timp de pace.

În anul 1957 ia ființă prima secție organizată de tir cu arcul, la IMF Târgu Mureș, inițiată de Zoltan Szabo.  Începând cu anul 1959, apar numeroase de secții de tir cu arcul, de exemplu: Lemnarul (Mobila), Sanitarul, Ciocanul (Electromureș), Forestierul Reghin, Voința Gheorgheni, Confecția Odorhei, IPRAN București, Olimpia București, Știința Cluj. Apoi, în 1960 și mai târziu, AS Armata Cluj, Voința Satu Mare, CSM Iași, CSȘ Rădăuți, Metalul Rădăuți.

În Târgu Mureș apar secțiile PTTR, Voința, Sănătatea, CS Mureșul. Dintre sportivii cu merite deosebite menționăm pe T. Kaszoni, care a deținut multiple recorduri naționale. În 1969, se organizează Campionatul Național la distanță scurtă, care consemnează următorii câștigători: la seniori, în proba individuală la 30 m, 50 m și dublu FITA distanța scurtă I. Heltman, iar la echipe PTTR Târgu Mureș; la senioare, în proba individuală la 30 m, 50 m, dublu FITA la distanță scurtă M. Lazăr, iar la echipe CS Mureșul din Târgu Mureș.

Din 2012, Clubul Sportiv Șoimii de Mureș a reușit să readucă tirul cu arcul în Tîrgu Mureș, orașul în care acest sport a intrat în țara înființând primul club la Facultatea de Medicină. Alături de celelalte cinci cluburi înființate în decursul unui an a adus multe rezultate marcante atât la concursuri naționale, internaționale cât și la Olimpiadă.

Tirul cu arcul este un sport ce presupune concentrare și stăpânire de sine, deși este un sport individual progresul se face în echipă. Daca doriti sa sustineti acest sport cu traditie in Mures, o puteti face aici.

Urmatoarea competitie, 3-4 iunie 2017, Cupa Ardealului.

Sursa:agerpres.ro / Clubul Sportiv Șoimii de Mureș