În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Mureş – Biroul de Investigaţii Criminale, Compartiment „Furturi cu mod de operare” au fost identificate două persoane, bănuite de comiterea unei tentative de furt calificat, din data de 7 aprilie a.c.

La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au identificat doi bărbaţi, de 41 şi 45 de ani, ambii din Tg. Mureş, care în dimineaţa zilei de 7 aprilie a.c., ar fi comis o tentativă de furt calificat, dintr-o locuinţă situată în municipiul Tg. Mureş.

Din cercetările efectuate, a reieşit că persoanele în cauză ar fi încercat să pătrundă într-un apartament prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, cu intenţia de a sustrage bunuri, însă nu au reuşit deoarece persoana vătămată se afla în locuinţă.

La data de 27 aprilie a.c., faţă de bărbatul de 41 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş,  cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul, de 45 de ani, se află în arestul IPJ Mureş, din data de 26 aprilie a.c., întrucât pe numele său a fost emis un mandat european de arestare emis de autorităţile ungare, pentru infracţiuni de furt calificat, comise în anul 2014, fapte prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 530.000 de forinţi.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Activitatea a fost derulată sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş.

IPJ Mures / Foto:bnewsro