Florin Negruţiu: Culmea e că nici nu trebuia să importăm Balena din Rusia. Aveam și noi un joc mortal în finalul căruia o să ne sinucidem cu toții, doar că noi nu-i ziceam „Balena Albastră”, ci programul de guvernare al PSD.

Grație presei vigilente și autorităților competente, nu cred că există copil care să nu fi aflat până acum detalii despre „Balena Albastră, jocul mortal care a făcut 130 de victime în Rusia”. Deocamdată nu știm de ce jocul este „un fenomen” în România și nici de ce oameni maturi și aparent responsabili continuă să vorbească atât de lejer despre „jocul ucigaș”, fără să se gândească la efectul pe care acest ton alarmist îl are asupra unor minți crude și influențabile.

Astăzi elevii care nu au aprofundat deja fenomenul au șansa să primească informații direct de la doamna primar Gabriel Firea și de la doamna ministru de Interne Carmen Dan, care au anunțat că pleacă în turneu prin școlile bucureștene să vorbească despre acest joc.

Sigur, acțiunea este prezentată drept una de prevenire. Ca de atâtea ori când lucrurile sunt făcute fără cap, ea devine însă o acțiune de popularizare. „Copii, nu vă jucați Balena Albastră”. Ce e Balena Albastră? Google search…

„Prezidențiala” doamnă Firea nu pierde nicio ocazie să-și mai facă puțină imagine. Cum realizările la Primărie n-o ajută, ba chiar o încurcă, folosește și dumneaei ce are la îndemână: o luminiță de Paște, un reportăjel la TV din culisele biroului său, o balenă, fie ea și albastră.

Ce să sperăm pentru copiii noștri? În primul rând că nu vor da în mintea adulților. Suntem în fața unui caz în care încercăm să ne speriem copiii cu tot dinadinsul. Nu merge cu televiziunea? Intervine Primăria și Miliția! Nu reușesc nici ele? Nu-i nimic. Vin Parlamentul și SRI-ul. Căci da, „jocul mortal” va fi pe ordinea de zi de săptămâna asta a comisiei SRI (!)

În definitiv ce treabă au autoritățile noastre? Cu ce să se ocupe doamna primar? Cu capcanele mortale de pe străzile Capitalei sau cu rechinii imobiliari care betonează spațiile verzi? Cu parcările, cu aerul irespirabil, cu rețelele de cerșetorie organizată care sufocă transportul public? A se scuti. Ce treabă au Miliția și serviciile? Să-l caute pe Sebastian Ghiță? Hai că suntem obraznici!

Sursa:republica.ro / Materialul complet aici. / Foto:rtv.net