Fara prea multe comentarii, va redam apelul drului Alexandru Lupsa, presedintele Fundatiei Alpha Transilvana – cea mai mare fundatie umanitara, avand o istorie de 25 de ani in Mures. Puteti observa dispretul aratat fata de persoana acestuia si a ONGului pe care-l conduce.  Acesta a luat cuvantul in sedinta CL implorand aprobarea proiectului de prelungire a concesiunii terenului pe care se afla cladirea fundatiei, proiect „plimbat” prin primarie de ceva ani de zile, dar nevotat nici de aceasta data, situatie care pune in pericol chiar existenta fundatiei; probabil din graba mare a consilierilor de a nu rata intalnirea cu „Bachus” dupa victoria obtinuta in urma votului pozitiv acordat bugetului!

Scurt istoric Fundatia Alpha Transilvana.

MISIUNE – Lucrând în comunitate şi pentru comunitate, suntem aproape de pulsul real al vieţii. Ne considerăm ca şi organizaţie chemaţi să sensibilizăm şi să umplem miile de lipsuri concrete la nivelul vieţii cotidiene personale, familiale şi comunitare, nevoi care, datorită extraordinarei lor diversităţi, nu se pot rezolva numai prin legi sau alocări de fonduri.

Pe parcursul a 25 ani de activitate Fundaţia Alpha Transilvană a devenit o organizaţie umanitară prestatoare de servicii sociale, recunoscută atât la nivel local, cât şi naţional şi internaţional. De la o echipă de 8 angajaţi la început, în 2013 a devenit o familie mare de 75 de profesionişti şi specialişti al căror scop principal este de a oferi servicii de calitate. În fiecare an urmărim acelaşi scop: de a reda speranţa şi de a îmbunătăţi viaţa – cea a comunităţii noastre.

Sistemul integrat pentru asigurarea continuităţii serviciilor sociale destinate persoane cu dizabilităţi cu acoperire judeţeană / regională:

– Servicii de prevenţie şi intervenţie timpurie pentru nou-născuţi

– Centre de zi pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi severe

– Servicii ambulatorii de recuperare şi reabilitare la domiciliu pentru copii cu dizabilităţi

– Servicii de informare, consiliere şi medierea locului de muncă pentru adulţi cu dizabilităţi

– Dezvoltare de ateliere şi unităţi protejate

Sursa: www.alphatransilvana.ro