Expoziția GastroPan, cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificatie, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est este în plină desfășurare la Sibiu, iar Concursurile GastroPan, care au loc în cadrul expoziției, continuă să fie una dintre marile atracții pentru vizitatori și specialiști ai domeniului. Vineri, 24 martie 2017, s-au desfășurat concursurile secșiunii Panificașie-Patiserie. Cei mai talentați brutari din România au participat la cele patru categorii ale acestei secțiuni, pregătind pâini speciale, produse de patiserie și creații artistice uimitoare. Analizând aspectul, gustul, caracteristicile organoleptice și respectarea tematicii, juriul format din specialiști ai sectorului de panificație și lideri ai asociațiilor profesionale de profil a reușit să aleagă cele mai bune produse.

La secțiunea Panificație am premiat și cea mai impresionantă creatie artistică din aluat de panificație. Tematica categoriei Creație Artistică din Aluat de Panificație a fost Toamna la țară. Câștigătorul categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport Srl din Sfântu Gheorghe, care a realizat o creașie artistică care prezintă momentul recoltării strugurilor dar și alte fructe și legume specifice vieșii la șară în timpul toamnei. Premiații categoriei:

Locul I: Farkas Ferenc — Madexport, Sfântu Gheorghe

Locul II: Geambazu Nicolae Florin — Megasimitis Srl, Constanșa

Locul III: Tőkés Tibor — Pâine de Casă Srl, Târgu Mureș

Sursa:agerpres.ro / foto: Tokes Tibor fb