Pentru inceput va spunem ca pagina primariei NU A MAI TRANSMIS live sedinta Consiliului Local. Se pare ca transmiterea unei singure sedinte CL a fost maximum de transparenta reusit de primarie. Sedinta trecuta a putut fi urmarita live  IN PREMIERA pe pagina municipiului. Nu-i banuim de incapacitate tehnica, deoarece in aceasta saptamana au reusit sa transmita live superconcertul gratuit organizat din bani publici la Sala polivalenta! Cel mult ii banuim de REA-VOINTA si lipsa totala de transparenta, care ii caracterizeaza de 17 ani! Se pare ca nu speranta moare ultima, ci transmisia live in cazul lor!

Sa revenim la sedinta CL de ieri. Va prezentam – in imaginile atasate si textul de mai jos – cele mai “interesante” momente.

Daca doriti sa revedeti. Selectiuni din… sedinta extraordinara…

Daca doriti sa revedeti. Selectiuni din… sedinta extraordinara CL Tirgu Mures #transparentaMuresPentru inceput va spunem ca pagina primariei NU A MAI TRANSMIS live sedinta Consiliului Local. Se pare ca transmiterea unei singure sedinte CL a fost maximum de transparenta reusit de primarie. Sedinta trecuta a putut fi urmarita live IN PREMIERA pe pagina municipiului. Nu-i banuim de incapacitate tehnica, deoarece in aceasta saptamana au reusit sa transmita live superconcertul gratuit organizat din bani publici la Sala polivalenta! Cel mult ii banuim de REA-VOINTA si lipsa totala de transparenta, care ii caracterizeaza de 17 ani! Se pare ca nu speranta moare ultima, ci transmisia live in cazul lor!Sa revenim la sedinta CL de ieri. Va prezentam – in imaginile atasate si comentate in acest link https://goo.gl/8KqvNf – cele mai “interesante” momente.———————-MURES STIRI – Comunitate • Stiri • Cea mai apreciata sursa de informatie din Mures!#MuresStiri #mures #TirguMures #TarguMures #Marosvasarhely #romania #Ardeal #share

Posted by Mures Stiri on 17 Martie 2017

  • Discursul primarului referitor la 15 martie – Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Initial sedinta CL a fost programata pentru data de 15 martie 2017. Ca urmare a reactiei negative (n.r. – pe buna dreptate) venite din partea consilierilor maghiari, care s-au simtit jigniti de acest lucru, sedinta a fost reprogramata pentru data de 16 martie a.c. Neprogramarea sedintei intr-o zi de sarbatoare pentru populatia maghiara era usor de evitat avand in vedere faptul ca saptamana de lucru are 5 zile, iar caracterul sedintei nu impunea urgenta majora. Aceasta se putea programa in oricare zi aferenta perioadei 13-17 martie. Si noi credem ca a fost vorba de o greseala neintentionata, dar nu intelegem ce rol mai are droaia de consilieri personali ai primarului daca nu sunt in stare sa fie atenti la astfel de lucruri sensibile!

Revenind la discursul primarului pe aceasta tema, acesta, asa cum ne-a obisnuit, arunca “pisica” pe un subordonat din primarie, de etnie maghiara. Noi spunem ca era suficient sa isi ceara scuze. Un lider adevarat isi asuma si greselile celor pe care ii conduce.

  • Discursul primarului referitor la traducerea in limba maghiara a sedintelor CL.

De vreo 20 de ani se tot discuta pe marginea acestui subiect. Era vorba de achizitia unui sistem profesional care sa asigure traducerea. Cu vorbele au ramas, si la propriu, si la figurat. Spunem la propriu, deoarece intelegem din discursul primarului ca au angajat o traducatoare care sa inlocuiasca sistemul cerut, doar ca aceasta e… “ratacita pe undeva”. Nici chiar seful ei nu stie de ce nu a fost prezenta niciodata la sedintele CL. Bun sef, atent!

  • Reactia primarului fata de consilierii maghiari.

Dupa greseala, intentionata sau nu, privind  programarea sedintei in zi de sarbatoare pentru populatia maghiara; dupa greseala, intentionata sau nu, privind intocmirea gresita a unor acte pentru Liceul Romano-Catolic, de catre suborbonati din primarie; dupa scaparea, intentionata sau nu, privind neasigurarea traducerii la sedinte… VINE si reactia, rasplata, atitudinea primarului: acesta PARASESTE SALA in timpul discursului unui consilier care se adresa in limba maghiara!

  • Consilierul UDMR rade de/cu primarul?

Nu insistam mult pe aceasta parte, deoarece nu am inteles nici noi daca Peti Andrei rade cu sau de primarul Florea. A ales sa faca acest lucru in momentul in care primarul nu stia pe unde umbla traducatoarea. Radem si noi cu/de ei J

  • Sefa sedintei CL da sfaturi reprezentantilor presei cu privire la politica lor editoriala.

Probabil indignata si afectata de ancheta aparuta in pagina noastra cu privire la autorizarea constructiei – in care au loc superinvestitiile la care face referire –, dna consilier Benedek Teodora incearca sa faca politica editoriala a presei locale. NU, dna consilier, investitiile familiei dvs, chiar daca sunt unice pentru oras si realizate cu multa sudoare probabil din salariul de doctor,  NU au nicio legatura cu incalcarea legii! NU este nimeni diferit in fata legii! Daca unii stau si asteapta eliberarea autorizatiei si abia apoi se apuca de construit, si altii trebuie sa faca acelasi lucru, indiferent de natura constructiei. In ce priveste sfaturile referitoare la politica editoriala, va rugam sa le pastrati pentru dvs. Stim ca nu sunteti obisnuita sa existe cineva care sa va spuna cand gresiti, dar asta e… patesti!

  • Sefa sedintei CL cearta mereu acelasi consilier local.

Sedinta a inceput cu luari de cuvant ale consilierilor. Dupa ce mai multi consilieri si-au exprimat opinia sau au adus in atentie diverse probleme primite de la contribuabilii pe care ii reprezinta, a urmat si randul consilierului POL Radu Balas. Acesta a prezentat trei situatii problematice primite de la cetateni. La final, sefa CL a tinut sa-i atraga “parinteste” atentia ca discursul nu a fost la subiect, cu toate ca acesta nu era cu nimic diferit de cel al celorlalti consilieri. Nu stim daca atitudinea dnei Benedek se datoreaza faptului ca sta prea aproape de primar, si incearca sa-i copieze caracterul si modul de manifestare asupra aceluiasi consilier, sau pur si simplu nu are capacitatea sa conduca sedinta cu obiectivitate. Mentionam ca a facut atentionari repetate la adresa acestui consilier, atat ea cat si idolul pe care il copiaza, acesta din urma apeland si la jigniri, in urma carora se va alege cu dosar la tribunal, conform celor declarate de consilierul local Radu Balas.

  • Consilierul Papuc S. da iar sfaturi cu privire la finantarea scolilor.

In sedinta CL din decembrie, acelasi consilier propunea la vot un proiect de hotarare care prevedea acordarea a cate 50 mii lei pentru fiecare unitate scolara. Si acel proiect a fost votat de consilieri, dar pana in ziua de azi scolile au primit ZERO LEI din sumele votate! Desi l-am atentionat in mai multe randuri sa nu se JOACE cu EDUCATIA copiilor nostri, acum vine cu aceleasi texte, ipocrite in cazul lui. Nu mai spunem ca din discursul acestuia observam ca apeleaza la noroc in privinta finantarii proiectelor importante pentru oras. Nu de noroc avem nevoie, dle consilier, ci de oameni capabili sa conduca orasul – cel putin asa cum se intampla in celelalte orase din Ardeal. Cine te mai crede, dle consilier?!

In concluzie, toate proiectele importante pentru oras au fost votate. Sa speram ca nu raman doar votate si fara fonduri alocate, ca in alte cazuri similare!

Pentru a nu fi acuzati de lipsa de profesionalism, aveti, mai jos, inregistrarea completa a sedintei, transmisa live, din pacate, doar de pagina consilierilor locali POL.

Ședință extraordinară CLRendkívüli tanácsülés

Posted by Partidul Oamenilor Liberi – Tîrgu Mureș on 16 Martie 2017

Imaginile video din colaj au fost preluate cu acordul www.oameniliberi.com si fara cererea acordului de pe pagina unui consilier personal platit din bani publici.


www.ardealnews.ro – MURES STIRI – Comunitate •  Stiri •  Cea mai apreciata sursa de informatie din Mures!

#MuresStiri #mures #TirguMures #TarguMures #Marosvasarhely #romania #Ardeal #share