În cele ce urmează, vă vom prezenta modul în care unii aleşi locali înţeleg să (nu) respecte legea, să acţioneze după bunul lor plac sau, cum se spune în zilele noastre, după propriul INTERES, prin ignorarea nu doar a legilor de bun simţ, ci şi a celor care impun anumite restricţii sau chiar obligaţii. Obligaţii ce revin tuturor cetăţenilor, adică atât celor care, prin propria voinţă democratică, îşi aleg din 4 în 4 ani reprezentanţii în consiliile locale, cât şi ALEŞILOR! Mai mult chiar, acestora din urmă, pe lângă obligaţiile legale, le revin şi cele morale, etice faţă de cei care i-au propulsat în respectivele funcţii şi pe ale căror interese sunt OBLIGAŢI să le reprezinte.

Dar, să vedem despre ce este vorba, într-o poveste (de fapt, două) care îmbină interese din cele mai obscure şi necurate sau, ca să rămânem ancoraţi în domeniu, din cele mai nesănătoase!

La data de 06.01.2016, Primăria Tg. Mureş a eliberat Certificatul de urbanism nr. 8, pentru “Intrarea în legalitate a lucrărilor de amenajări interioare, extindere şi supraetajare centru medical” – Centrul Medical CARDIOMED, situat pe strada 22 Dec. 1989, aflat în proprietatea familiei BENEDEK. Formată, din cine credeţi? Din consilierul local Benedek Teodora şi soţul acesteia, respectabilul medic cardiolog, Benedek Imre!

Fără a mai aştepta eliberarea autorizaţiei de construire (că doar avem bisturiu de cardiolog şi muşchi de consilier local!), familia Benedek a demarat lucrările de mansardare a clădirii, cu nerespectarea prevederilor legale în materie – Legea 50/1991 privind eliberarea autorizaţiilor de construire şi Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul. Aceasta, fără ca cineva din primărie să-i “deranjeze”, adică să solicite stoparea lucrărilor, autorizarea acestora (dacă legislaţia permite) sau demolarea construcţiei, în cazul în care mansardarea nu poate fi autorizată.

Ne întrebăm: Ce ştiu autorităţile? Ce ştie Poliţia Locală? Ce ştie Direcţia de urbanism a Primăriei? Ce ştie primarul Florea şi umbra sa, Claudiu Maior?

Poate că ştiu, poate că nu? Ştiu cu siguranţă! Cel puţin “primărelul” Maior ştie! Doar că, nu e potrivit să somezi sau să sancţionezi un consilier local care, pe lângă faptul că manifestă o obedienţă bolnăvicioasă faţă de cuplul Florea-Maior, promovează şi susţine, cu toată puterea sa, interesele cu iz penal ale tandemului în consiliul local. Nu este deloc întâmplător faptul că “doamna” consilier Benedek Teodora este preşedintele şedinţelor CL Tg. Mureş tocmai în perioada în care Centrul Medical Cardiomed este supraetajat şi extins fără autorizaţie legală! Asta, în timp ce alţi medici, colegi de breaslă ai dr. Benedek, sunt şicanaţi de funcţionarii Primăriei pentru nerespectarea dimensiunii scărilor din faţa cabinetului medical. Deh, ce să-i faci!? Invidia doftoricească, domnule! O fi şi invidie, dar unde pui faptul că toate aceste ABUZURI sunt săvârşite de un CONSILIER LOCAL! Ales de noi, inclusiv de către medici, pentru a ne reprezenta interesele în consiliul local.

Desigur, există şi varianta, absolut plauzibilă, ca familia Benedek să fi fost somată dar, dată fiind legătura dintre consilierul local şi conducerea Primăriei, îi sfidează pur şi simplu pe angajaţii instituţiei administrative şi refuză stoparea lucrărilor. Mai ales că sunt aproape finalizate! În această situaţie, ABUZUL este, după părerea noastră de non-jurişti, mai grav, mai sfidător, mai pe faţă!

Nu este mai puţin adevărat că şi alţi consilieri se înfruptă, cu nesaţ, din beneficiile “oferite” de calitatea deţinută. Cum explică d-l consilier PAPUC SERGIU faptul că, tocmai în perioada în care era preşedinte de şedinţă, iar în CL se aprobau hotărâri prin care se acordau sume imense cluburilor sportive (iarăşi ASA Tg. Mureş!) şi se rectifica bugetul local pentru a se scurge aceşti bani, firma tatălui său, IND LOC PRES, primea din partea Primăriei prin atribuire directă 2 contracte de furnizare oglinzi şi geamuri? Sau nu-şi mai aminteşte? Că doar n-au trecut chiar ani din octombrie-noiembrie 2016! Sau cum poate explica PSD faptul că un consilier de-al lor este cel mai fervent susţinător şi promotor al intereselor oculte ale diabolicilor Florea-Maior în consiliul local? Sau că Maior şi Papuc nu mai pot digera meniul zilei prin crâşmele mureşene decât împreună?

Iată, stimaţi târgumureşeni  doua exemple în care, consilieri locali investiţi de dumneavoastră cu încredere şi speranţă într-o lume mai dreaptă, se fac fraţi cu necuratul, doar-doar or trece mai uşor puntea! Atâta doar că, de data asta, pentru ei puntea cam scârţâie, iar obedienţa lor a devenit dependenţă. Dependenţă care-i va obliga! În continuare!