Bacterii şi E-uri la conservă! Sunt rezultatele analizelor, după ce o echipă Observator a trimis în laborator mai multe tipuri de conserve de pate.

Au fost testate 6 conserve diferite de pate cu ficat, alese aleatoriu din mai multe supermarketuri.

În una dintre ele, specialiştii au găsit bacterii, iar alte două nu aveau suficiente proteine. Deşi pe etichetă ficatul e ingredientul principal, în realitate mai mult de jumătate din reţetă conţine soia, aditivi şi carne de slabă calitate.

Pate de pui, de porc, de gâscă sau de curcan – orice, mai puțin de ficat. “Este cu ficat, nu de ficat. Nu este din ficat, ci are și ficat în compoziție”, a declarat Alexandru Cirîc, director ICA. Toate sortimentele de pate pe care le-am cumpărat au pe etichetă peste 10, 15 ingrediente. În niciuna dintre conserve, compoziţia de ficat nu depăşeşte 20%. În rest, găsim alte tipuri de carne, mai ieftină, şi aditivi. De fapt, trei sferturi dintre conservele de pate de pe piața au în compoziţie E-uri.

“Poate sa ajunga cu o infectie generalizata, cu sepsis, cu afectare multiorganica in terapie intensiva. Din pacate, sunt si cei care ajung la deces plecand de la o toxiinfectie alimentara, lucru pe care il vedem aproape zilnic, ca sa nu mai vorbesc de botulism, de riscul pe care il are in anumite situatii”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist. Două dintre cele 6 conserve testate au mai puțină proteină decât cere legea. Conțin în schimb soia, făină, amidon de porumb sau zahăr.

Citește mai mult AICI.

Sursa: observatornews.ro / Foto: apc-romania.ro (colaj)