Premierul Marcel Ciolacu a făcut precizări, joi, la începutul ședinței de Guvern, despre tichetele educaționale.

Potrivit prim-ministrului, în cel mai scurt timp, părinţii vor putea ridica tichetele educaţionale în valoare de 500 de lei.

Cu acestea vor putea cumpăra rechizite şi haine pentru şcoală.

„Avem proiecte importante în domeniul Educaţiei. Înţeleg că procedura privind tichetele educaţionale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cât şi la Ministerul Educaţiei.

Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinţi şi folosite pentru cumpărarea de rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Peste 500 de mii de părinți așteaptă din octombrie să primească tichetele educaționale cu care să poată cumpăra rechizite și haine elevilor, potrivit edupedu.ro.

Tichetele educaționale în valoare de 500 de lei se acordă, într-o singură tranșă, pentru:

  • copii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate
  • vârsta minimă 3 ani; vârsta maximă de 6 ani; venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei
  • copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar și gimnazial (învăţământul de stat) care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară
  • venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an,de maximum 1.500 lei.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de sprijin educațional pentru care au fost emise.

Foto: caracter informativ