Vacanțele în destinațiile turistice preferate de Români vor fi mai scumpe în 2024. Sejururile în Grecia, Turcia, Bulgaria, orașele din Spania sunt mai scumpe față de cele de anul trecut.

În Grecia, țara preferată de români pentru vacanța de vară, cei care și-au rezervat deja sejururile au plătit mai mulți bani decât în urmă cu un an, în ciuda faptului că au ales aceleași destinații, același număr de nopți și același număr de persoane.

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă” – după ce țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023.

Prețurile pentru un sejur cresc astfel semnificativ, cu până la 70 de euro. Valoarea taxelor rămâne constantă chiar și pentru perioadele mai-iunie și septembrie când în mod normal pachetele turistice sunt mai ieftine.

O altă destinație favorită a românilor pentru concediile de vară, Turcia înregistrează cele mai mari scumpiri. Prețurile mai piperate se simt și în Bulgaria. Marile orașe europene sunt, de asemenea, pe lista scumpirilor.

”S-au simțit majorările de exemplu în Turcia. Acolo tarifele sunt oricum mai mari, dacă ne referim la Antalya în special, cu resorturile all inclusive.

În marile orașe aveam oricum tarife mari și s-au majorat și mai mult, mai ales Londra, Paris, Barcelona.

Sursa: alba24.ro / Foto: caracter informativ