Trei arme neletale supuse autorizării, precum și 200 de bucăți de muniție neletală, au fost ridicate în urma unor percheziții domiciliare, efectuate miercuri, în cadrul a două dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, instrumentate de procurorii din Târgu Mureș și Luduș.

Ieri dimineață, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară la Târgu Mureș, Luduș și Hădăreni.

Acțiunea a avut loc în cadrul a două dosare penale deschise pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate o armă lungă tip pușcă cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, supusă autorizării și două arme scurte tip pistol, calibru 4,5 mm, supuse autorizării, toate deținute fără drept.

De asemenea, au mai fost ridicate 200 de bucăți de muniție neletală tip diabol.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor, Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Foto: IPJ Mureş