Autoritatea de Supraveghere Financiară( ASF) a primit dreptul de urmări în timp real evoluția daunelor pe RCA, inclusiv a rezervelor pe care firmele de asigurare le constituie pentru a acoperi aceste daune.

Mai exact Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va avea acces la o bază de date numită AIDA – baza de date cu informații privind dosarele de daune.

Asta pentru că în ultima vreme au tot fost probleme privind asigurările RCA și modul în care au fost făcute aceste despăgubiri pentru șoferii care au avut probleme cu autoturismele în trafic.

În fiecare an peste 400.000 de dosare de daună privind RCA sunt înregistrate în țara noastră, iar numărul acestora este în continuă creștere.

În acest context, ASF a decis să se implice în rezolvarea cazurilor și speră ca în acest fel companiile de asigurări să poată rezolva cât mai repede problemele cu care se confruntă șoferii atunci când au o problemă cu un autoturism, după ce l-au lovit sau a suferit alte avarii și au aceștia nevoie de asigurarea RCA.

Foto: caracter informativ