Accesul animalelor de companie ar putea fi permis în mijloacele de transport în comun sau în instituțiile publice. Un proiect de lege în acest sens a fost depus recent de către șase parlamentari de la PNL, a anunțat joi, pe pagina de Facebook, fostul ministru de interne, senatorul Marcel Vela.

Proiectul prevede completarea Legii 205/2004 privind protecția animalelor, în sensul permiterii accesului animalelor de companie în înstituții și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, potrivit documentului, „este permis accesul animalelor de companie, câini și pisici, indiferent de talie și de rasă, în instituții publice, în sediile organelor de specialitate ale administrației publice centrale și locale, precum și ale persoanelor juridice de drept privat care, potrivit legii, au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, în regim de putere publică, dacă acestea sunt însoțite de un adult”.

„Este permis accesul în mijloacele de transport în comun cu animale de companie atâta timp cât nu pun în pericol siguranța călătorilor.

Câinii sunt ținuți în lesă, iar cei care fac parte din rasele considerate periculoase, conform art. 1 din OUG nr. 55/2002, poartă obligatoriu și botniță. Pisicile sunt transportate în cuști speciale”, scrie în proiectul inițiat de parlamentarii PNL Marcel Vela, Gheorghe Pecingină, Raluca Turcan, Maria Gabriela Horoga, George Șișcu și George Cristian Tuță.

Foto: caracter informativ