În așteptarea unui sezon estival în care să recupereze măcar parțial pierderile înregistrate în ultimii doi ani, 6 țări din Europa au renunțat deja la toate restricțiile de călătorie.

Astfel, călătorii din Uniunea Europeană pot intra în Ungaria, Slovenia, Irlanda, Norvegia, Islanda și România la fel de simplu ca înainte de pandemie, fără să prezinte certificate de vaccinare, certificate de recuperare după boală sau teste negative de Covid-19 și fără să completeze formulare de tip Passenger Locator Form (PLF).

Alte țări, cum ar fi Germania, Franța și Italia, și-au ușurat unele dintre regulile COVID-19. Majoritatea nu mai solicită călătorilor să dețină un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare atunci când accesează diferite locuri publice și evenimente.

În timp ce călătorii au salutat decizia țărilor UE de a ridica sau de a relaxa unele dintre restricțiile lor, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) rămâne precaută cu privire la situația actuală.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat la începutul acestei săptămâni că țările UE și-au ridicat restricțiile „prea brutal” . Potrivit acestuia, cazurile de infecție cu COVID-19 au crescut rapid în UE, deoarece unele țări au renunțat la măsurile prea devreme.

Sursa: Schengen Visa Info / Foto: caracter informativ