Apel umanitar pentru o familie din Miercurea Nirajului. Oamenii au rămas pe drumuri, în plină iarnă, după ce locuința lor a luat foc, iar pompierii au inițiat o campanie pentru a-i ajuta.

Oamenii cu suflet au făcut deja primele donații pentru refacerea locuinței.

Nenorocirea s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, la puțină vreme după ce familia Molnar își renovase locuința. Bărbatul a plecat de dimineață la biserică, în timp ce soția lui, cu probleme de sănătate, a rămas acasă. La scurt timp, spune ea, a auzit o bubuitură din camera unde se află centrala pe lemne. În câteva minute flăcările au cuprins imediat acoperișul și mansarda casei.

Speriată, femeia a cerut ajutorul vecinilor, iar oamenii au sunat imediat la pompieri. Casa a fost însă afectată în mare parte, iar pagubele sunt mari. 30 de ani munciți au ars în câteva minute.

Molnar Sandor: “Dacă eram în casă, poate ardeam și noi. Dacă era noaptea, Doamne ferește. Dar au venit și din sat și din satul vecin și au scos ce au putut din bucătărie, din cameră”.

Pompierii voluntari au mers din poartă în poartă ca să adune bani pentru ca peste iarnă oamenii să aibă măcar un acoperiș deasupra capului.

Kacso Istvan, pompier SVSU Miercurea Nirajului: “Chiar i-aș recomanda locuitorilor să aibă mai mare atenție, mai ales în perioada iernii. Mai ales la curățirea coșurilor. Problemele poată să vină și din cauza instalațiilor electrice improvizate”.

De ajutor însă mai este nevoie, iar pentru această pompierii au deschis și un cont bancar.

Molnar Tibor Sandor
RO72 CECE C001 946338561411

Sursa: stirileprotv.ro / Foto: captură video