Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat, vineri, că o caravana mobilă de vaccinare va ajunge în faţa bisericilor din municipiul Târgu Mureş, în fiecare duminică, prima fiind organizată la acest sfârşit de săptămână, la Catedrala Mare Ortodoxă.

„Mulţumim Bisericii Ortodoxe din Târgu Mureş pentru sprijin. Continuăm acţiunile de vaccinare fără programare. Ne vedem duminică, la Catedrala Mare”, a arătat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, într-un comunicat de presă.

„Imunizarea, care se va face cu vaccinul Johnson&Johnson, este gratuită şi nu este nevoie de programare, ci numai de un act de identitate valabil. În timpul săptămânii, caravana va fi prezentă în toate cartierele municipiului Târgu Mureş, iar în zilele de duminică, în proximitatea bisericilor din oraş, după un program care va fi anunţat la începutul săptămânii viitoare”, a precizat Mara Togănel.

Acţiunea este organizată de Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mureş, Direcţia de Sănătate Publică Mureş cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Mureş.

Peste 200 de persoane s-au prezentat, duminică dimineaţă, pentru a se imuniza cu vaccinul Johnson & Johnson la caravana mobilă de vaccinare de la Catedrala Mare din Târgu Mureş, astfel încât Direcţia de Sănătate Publică Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş au suplimentat numărul dozelor prevăzute iniţial şi au adus la faţa locului încă un echipaj medical.

În final, 371 de mureșeni au răspuns îndemnului lansat de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, alături de instituțiile implicate în campania de vaccinare. A fost prima acțiune de succes din seria campaniei de vaccinare în preajma bisericilor din Târgu Mureș. Pentru a răspunde solicitării unui număr mare de persoane și pentru a reduce cât mai mult timpul de așteptare, Serviciul de Ambulanță Județean Mureș a suplimentat cu 2 autospeciale numărul de fluxuri disponibile în cadrul acțiunii de duminică, 24 octombrie.

“Acțiunea de astăzi este o nouă dovadă de normalitate în județul Mureș. Pe de o parte, mă refer la cei 371 de mureșeni care au înțeles că vaccinul este soluția la îndemână pentru a scăpa de pandemie. De cealaltă parte stă colaborarea între instituțiile publice care trebuie să fie mereu la datorie pentru oameni. Le mulțumesc echipelor medicale de la Ambulanță care au vaccinat astăzi și reprezentanților instituțiilor implicate în buna derulare a acțiunii. Nu ne oprim aici, vom fi prezenți în cartiere și la alte biserici din Târgu Mureș. Caravana vaccinării continuă!“ a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Foto: Facebook Instituția Prefectului – Județul Mureș