După falimentul companiei de asigurări City Insurance, sunt semne clare că piața asigurărilor RCA are și alte probleme. Tot mai mulți patroni de service-uri se plâng că au mii de dosare de daune neachitate de Euroins. Le câștigă în instanță pe banii lor, dar asta înseamnă timp și afaceri blocate. Și compania vizată, și Autoritatea de Supraveghere Financiară au refuzat să ofere un punct de vedere.

Florin Pandele are un service auto în Voluntari, Ilfov, și spune că, în 2 ani, compania Euroins nu i-a plătit 1.500 de dosare de daună. E o situație în care se află mult mai multe service-uri. Patronii nu știu când își vor recupera banii de la compania de asigurări, motiv pentru care refuza să facă reparații care ar trebui despăgubite de Euroins.

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, instituție care ar trebui să ia măsuri de la primele cazuri de încălcare a legii, nu comentează ce se întâmplă cu Euroins și cu cei păgubiți de companie.

Potrivit adevărul.ro, de curând, Euroins şi-a majorat pentru a treia oară capitalul social, cu încă 120 de milioane de lei, după ce a fost amendată de ASF, în februarie, pentru că nu a plătit la timp daunele pe RCA.

“Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. (…) Întreaga echipă investeşte timp şi energie, astfel încât transformările la care asistaţi să fie de durată”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Foto: caracter informativ