Guvernul va adopta săptămâna viitoare prin ordonanță de urgență un program național suport “Din grijă pentru copii”, a anunțat, ieri, premierul Florin Cîțu. Guvernul a făcut publice măsurile de sprijin pentru minori, părinți și profesori pentru adaptarea la pandemie. Durata programului este de 2 ani şi va beneficia de un buget de aproape 6 milioane de euro.

România se pregătește pentru recuperarea după pandemie: tratarea problemelor emoționale și adaptarea la noua normalitate pe care o trăim cu toții. Copiii rămași cu traume după un an de schimbări și restricții vor primi sprijin. Iar părinții și profesorii lor vor fi pregătiți pentru a reda copiilor încrederea în viață.

Ministerul Educației va introduce la școală tematici noi legate de inteligența emoțională.

Mădălina Turza, consilier de stat, coordonator Programul Național din Grijă pentru Copii: ”România va avea, în sfârșit, camere de audieri destinate copiilor victime ale infracțiunilor în fiecare județ. Pentru ca acești copii să poată fi ascultați în siguranță. Aceste tipuri de infracțiuni, deși nu sunt vizibile în viața noastră curentă, ele există, în niște forme cumplite.

Prin Ro-Alert vor fi sesizate populației cazurile copiilor dispăruți. Va funcționa și un număr de urgență dedicat exclusiv copiiilor. Iar printr-un program informatic, autoritățile vor identifica materialele abuzive de pe net care pun în pericol copiii”.

MS / Foto: caracter informativ