Medicii au confirmat primul caz de infectare cu West Nile din acest an, la o pacientă de 48 de ani din Slatina. Aceasta a fost transferată, vineri, la Caracal, într-un spital non-COVID, cu febră, cefalee, vărsături, greaţă şi dureri abdominale intense, relatează News.ro.

Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt, a explicat, pentru News.ro, care este starea primului pacient cu boala West Nile confirmat în acest an în România.
“În data de 30 iulie 2021, o pacientă în vârstă de 48 de ani din mediul urban, din Slatina, s-a prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu următoarea simptomatologie: redoare de ceafă (n.red rigiditate), febră, cefalee, vărsături, greaţă, dureri abdominale intense, motiv pentru care în data de 4 august a fost investigate cu laboratorul pentru infecţia West Nile.
Proba a fost trimisă la Institutul Cantacuzino Bucureşti, iar în după amiaza zilei de 6 august s-a primit rezultatul pozitiv pentru infecţia West Nile.
Pacienta a declarat că a prezentat simptomatologie din 28 iulie şi că nu s-a deplasat având în vedere sezonul cald, că nu a fost la piscină, că nu a fost undeva cu soţul la pescuit, a spus în ancheta epidemiologică, a stat mai mult în casă.
Acum ştiţi, omul declară că a stat mai mult în casă, poate nu pune accentul, toată lumea iese să facă o cumpărătură sau poate seara a ieşit o jumătate de oră la o plimbare”, a declarat Gabriela Gogiu.
Aceasta a precizat că este primul caz înregistrat în acest an.
“La nivelul judeţului Olt este primul caz în acest sezon cald, putem recomanda populaţiei să se protejeze împotriva ţânţarilor, şi când prezintă imediat o simptomatologie , cu febră, greaţă, vărsături, poate să se manifeste total diferit la alte persoane, să vină la spital.
În fiecare sezon cald am avut cazuri confirmate pentru infecţia West Nile, dar nu s-au înregistrat decese, să ajungem la o stare general alterată de sănătate, să se ajungă la un deces“, a mai declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DSP Olt.
Pacienta în vârstă de 48 de ani a fost internată initial în Spitalul Judeţean din Slatina, însă ulterior a fost transferată în această după amiază la Spitalul Municipal din Caracal.

Citește mai mult pe hotnews.ro