Scutirea de plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa, decisă inițial până în luna martie, va fi prelungită până la finele acestui an, mai exact până la 25 decembrie.

La finele anului trecut, prin ordonanță de urgență, Guvernul a stabilit că, în primele trei luni din 2021, sectorul HoReCa va fi scutit de la plata impozitului specific. Ulterior, Guvernul a mai prelungit scutirea cu încă 90 de zile, până la finele lunii iunie. Acum premierul Florin Cîțu a anunțat prelungirea măsurii până la finele acestui an.

„Scutim de plata impozitului specific domeniul HoReCa până la 25 decembrie. Această scutire expira în această lună și atunci o prelungim. A fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi”, a declarat ieri premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern. Măsura este inclusă într-un proiect de OUG care trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Logica măsurii e de a ajuta firmele din sectorul turistic și de alimentație publică de a se redresa mai ușor, ca urmare a efectelor economice suferite în pandemia de coronavirus și din cauza măsurilor restrictive luate de autorități.

Potrivit Legii 170/2016, impozitul specific este datorat de companiile din domeniul turismului și din domeniul alimentației publice, iar acesta variază în funcție de anumite variabile, inclusiv activitatea companiei.

MS / Foto: caracter informativ