Mai multe state americane au anunțat că organizează loterii cu premii de milioane de dolari, destinate celor care vin să se vaccineze împotriva Covid-19. Scopul acțiunii este de a accelera din nou campania de imunizare la nivelul Statelor Unite, după ce autoritățile au înregistrat o scădere semnificativă în ultimele săptămâni. Un prim experiment de acest fel a fost făcut în Ohio, care a pus la bătaie un milion de dolari pentru una dintre persoanele care au primit o doză de vaccin anti-Covid. În urma loteriei, statul a avut o creștere de 28% a numărului de oameni imunizați, notează nbcnews.com.

Autoritățile din Maryland anunță lansarea unei loterii cu premii de 2 milioane de dolari, prin care adulții care se vor vaccina pe teritoriul acestui stat vor intra în tragere la sorți pentru sumele zilnice sau pentru marele premiu final. Condiția este ca cei care vor să participe la loterie să fie rezidenți. Zilnic va fi tras la sorţi câştigătorul a 40.000 de dolari, iar premiul final va fi de 400.000 de dolari și va fi acordat de ziua naţională, pe 4 iulie.

Și în New York va fi organigată o astfel de loterie, între 24 şi 28 mai. În zece centre de vaccinare de pe teritoriul statului se vor distribui gratuit 10 milioane de bilete de loterie, cu premii între 20 de dolari şi 50 milioane de dolari.

În New York, aproape 63% din populaţie a primit cel puţin o doză.

Președintele Joe Biden a stabilit un prag pentru campania de vaccinare din Statele Unite, astfel că 70% din populaţie ar trebui să fie vaccinată cu cel puţin o doză până la 4 iulie.

MS / Foto: caracter informativ