Un expert în securitate cibernetică a lansat un nou avertisment privind faptul că pe aplicația de mesagerie circulă un scam.

Este vorba despre un mesaj prin care utilizatorii sunt informați că pot schimba culoarea aplicației WhatsApp, care în urma accesării unui link ar deveni roz. În realitate, însă, este doar o înșelătorie.

Potivit cercetătorului în securitate cibernetică, Rajshekhar Rajaharia, aplicația este doar un scam, prin care hackerii folosesc numele aplicației în încercarea de a câștiga acces asupra dispozitivelor utilizatorilor și de a fura date sensibile. Astfel, odată instalată în telefon, aplicația care permite să schimbe aplicația interfeței, de la verde al roz, dispare de pe ecranul principal al dispozitivului și rămâne activă în fundal, furând datele personale ale victimelor, preluând controlul agendei, sau trimiţând mesaje către contacte și cerându-le să descarce aplicația.

În cazul în care ați dat click pe link-ul primit, experțtul Rajaharia susține că ar fi bine să dezinstalați imediat aplicația WhatsApp, dar și să închideți toate sesiunile active din secțiunea WhatsApp Web.

Sursa: digi24.ro