Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din județul Vâlcea va fi reluată începând de azi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, anunță un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.

Hotărârea a fost luată în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, după ce în județ a fost înregistrată o rată de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile de 1,55 la mia de locuitori.

Va fi reluată și activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, între orele 06:00 – 23:00 şi fără a depăşi 30% din capacitate.

Se redeschid, tot în limita a 30% din capacitate, și sălile de jocuri de noroc, între orele 05:00 – 21:00.

„Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, şi activităţile din cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte din tot judeţul”, se menționează în comunicatul de presă.

Nu vor putea fi însă organizate reuniuni şi petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, potrivit hotărârii adoptate, acestea sunt în continuare interzise în toate spaţiile publice şi /sau private deschise şi închise.

„Cele mai recente statistici de la nivelul judeţului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil şi înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidenţă cumulată la 14 zile de puţin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localităţi în care incidenţa este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendinţa este de scădere. Le mulţumesc cetăţenilor judeţului că au înţeles şi au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activităţi şi să relaxam într-o oarecare măsură restricţiile impuse”, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, potrivit sursei citate.

MS / Foto: caracter informativ