Polițiștii fac astăzi 144 de percheziții în București și în 13 județe, inclusiv județul Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vizat și fostul deputat PSD Octavian Goga, condamnat la închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

“În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obţinerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real. Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională”, se precizează în comunicatul IPJ Mureș.

“15 mandate de aducere vor fi puse în executare. Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului. La activităţi participă poliţişti din judeţele Mureş, Braşov, Argeş, Alba, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş, Tulcea, poliţişti din cadrul D.G.A. şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Braşov. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române”, se mai transmite în comunicat.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că în acest dosar este vizat și fostul deputat PSD Octavian Goga, condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar.

Cine este Goga: În 2016, Goga a fost ales deputat de Covasna din partea PMP, iar în iunie 2017 a trecut la PSD. În septembrie 2018, el a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Locul său de deputat a fost vacantat în octombrie 2019. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Goga a candidat din partea Pro România primul pe lista pentru Camera Deputaților, în județul Covasna, fără succes însă.

Octavian Goga are 50 de ani și, potrivit CV-ului său de pe site-ul Camerei Deputaților, a terminat un liceu silvic în 1988. Din 1990 și până în 2006 a fost pădurar. Între 2009 și 2012, a urmat Universitatea Spiru Haret, Braşov, fiind licenţiat în Management.